Hotell Glasgow

Hitta inspiration till Hotell i Glasgow

Glasgow är en vacker och modern stad och det råder ingen brist på underbara hotell för alla typer av resenärer. Många av de billigare ungdomshostellen ligger nära Glasgows trendiga distrikt West End bland de historiska hemmen där, medan flera lyxigare hotell och butikshotell kan hittas runtom i staden.

Sök Hotell Glasgow

 

Hotel du Vin

1 Devonshire Gardens, Great Western Road; +44 141 339 2001;
Hotel du Vin har blivit synonymt med lyx i Storbritannien och deras egendom vid Devonshire Gardens är inget undantag. Detta klassiska butikshotell ligger längs en rad gamla viktorianska hem, inte långt från fashionabla West End. De 49 fläckfria sovrummen är inredda med stilrena tapeter och fina egyptiska bomullslakan pryder sängarna. Flera barer som specialiserar sig på “vindruvor, korn och whisky” erbjuder goda drycker för gäster i den ekklädda lobbyn. Rummen här är populära bland kändisar och prislappen matchar detta faktum.

Glasgow Grand Central Hotel

99 Gordon St.; +44 871 508 8768;
Grand Central Hotel ligger alldeles intill Glasgows tågstation, och håller just nu på att renoveras och kommer att öppnas igen i september 2010. Grand Central är ett riktigt historiskt hotell som osar gamla världens storhet, och som med renoveringarna kommer att träda in i det nya decenniet som ett modern lyxhotell. 1927 blev Glasgow Grand Central känt när världens första tv-bilder på långdistans sändes härifrån.

City Inn Glasgow

Finnieston Quay; +44 141 240 1002;
Detta moderna butikshotell erbjuder rena, bekväma rum i en modern miljö till rimliga priser. Inredningen här är stilren, vita väggar med ljust färgade konstrasterande möbler i orange och gröna färger för att skapa en välkomnande yta. City Inn Glasgow ligger nära SECC konserthall, med rum och terasser som överblickar Clyde-floden.

Bunkum Backpackers Hostel

26 Hillhead St.; +44 141 581 4481;
Bunkum är ett trevligt, familjedrivet ungdomshostell som ligger i ett gammalt viktorianskt hus i West End. Det lilla hostellet har 36 bäddar i olika rumstyper som sträcker sig från 6 och 8-bäddsrum till privata tvillingrum. Gäster kan njuta av det bekväma allrummet eller använda det välutrustade köket för att laga till måltider självständigt. Föreståndarna erbjuder gott om kostnadsfria resetips och ryggsäcksresenärer kan gå igenom det fina utbudet av historieböcker och reseböcker som finns här.

Glasgow Youth Hostel

8 Park Terrace; +44 141 332 3004;
Detta stora, ljusa budgethostell är ett av få ungdomshostell i Glasgow som har tilldelats 4 stjärnor av den lokala turistbyrån. Alla deras rena privata och publika rum har tillhörande badrum, och hostellets unika läge i ett omgjort viktorianskt hem passar bra ihop med områdets historia. Typiska hostellbekvämligheter erbjuds här, från ett spelrum till en licensierad kaffeshop, tvättmöjligheter, wifi och internetstationer och ett kök där man själv kan laga sin mat.