Glasgow Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Glasgow

Hitta information Restauranger och Nattliv i Glasgow

Eftersom det här är Gordon Ramsey, en av Storbritanniens mest kända kockars hemstad så kan man vänta sig att staden ska vara en toppkulinarisk huvudstad. Intressant nog så är Glasgows matscen lite mer tillbakadragen, med fokus på färska ingredienser och nya varianter av lokala favoriter. Många av Glasgows finare restauranger är samlade i det finare distriktet West End. Ett förstklassigt exempel på Glasgows middagsscen i West End är Stravaigin (28 Gibson Street; +44 141 334 2665; www.stravaigin.com), där finare varianter av skotska rätter presenteras i en klassig gastropubatmosfär.

Glasgows middagsscen bjuder också på många typer av etniska restauranger, från kinesiska till indiska och allt där emellan. Faktum är att staden ofta har kallats “den brittiska curryhuvudstaden” eftersom det finns så många stilar och varianter av indiska restauranger i staden, och maträtten Chicken Tikka Masala uppfanns utan tvekan i Glasgow! För att smaka på den godaste maten kommer du att behöva bege dig till Charing Cross och Berkeley Street, där de flesta restauranger är samlade. För en lugn familjeupplevelse kanske du vill besöka Shish Mahal (66-68 Park Road; +44 141 334 7899; www.shishmahal.co.uk), som har funnits i branschen i mer än 50 år.

I tillägg till dess underbara restauranger har Glasgow också en sprudlande nattlivsscen med många traditionella pubar samt finare barer och en och annan cocktaillounge belägna i flera av stadens områden. När du utforskar West End kommer du att upptäcka några av stadens bästa pubar, som The Three Judges (141 Dumbarton Road; +44 141 337 3055; www.threejudges.co.uk). Denna lätt igenkännliga svarta och gula puben serverar ett roterande lager av brittisk ale. Du kan verkligen inte utforska Glasgows nattliv utan att provsmaka skotsk whisky. Med över 300 sorter av maltwhisky är The Pot Still (154 Hope Street; +44 141 333 0980; www.thepotstill.co.uk) ett bra ställe att börja på.